Jiggar


Att fiska med jiggar är roligt, kreativt och spännande! Det kräver dock lite extra engagemang av sin fiskare. Jiggar har nämligen inte någon naturlig rörelse som de flesta andra drag. Det är istället du som fiskare som ska fixa rörelsen som får fisken att hugga. Detta ger utrymme till kreativitet och testar fiskarens uppfinningsrikedom! Abborre hugger gärna på jiggar, men även andra fiskar som gädda och gös är gärna där och nafsar.

En jigg består av en krok med huvud, där man sätter på en kropp. Ofta är kroppen av gummi, men även fjädrar och andra material förekommer. Kroppen är ofta i form av en liten fisk eller mask, men den kan nästan se ut hur som helst. Små räkor eller groddjur förekommer till exempel. Jiggen är billig att köpa, så ska du fiska längs en botten där det är stor risk för bottennapp är det en bra lösning.

Tycker du det är roligt att experimentera i fisket är jiggen perfekt. Det finns jiggar i alla möjliga färger och former och fiskesättet kan varieras mycket. Det hinner aldrig bli tråkigt när man fiskar med jiggar! Vi har ett stort utbud av jiggar och eftersom de är så billiga kan du köpa på dig ett helt gäng och börja experimentera.

jiggar

Fisketeknik med jiggar

Jiggar ska vevas in i oregelbundna rörelser och en vanlig metod är att man nästan låter den studsa mot botten. Du får ett bra flyt genom att knycka lätt med handleden och spöet, och sedan snabbt veva in den lösa linan. Detta upprepas till jiggen är infiskad. Märker du minsta stöt i linan eller att linan blir slak så gör ett blixtsnabbt mothugg för att säkra att fisken fastnar på kroken.

Tveka inte att fråga i butiken om du vill veta mer om hur man fiskar med jiggar. Vi delar med oss av alla våra knep och hemligheter!