Wobbler


Wobbler är kungen av drag när det kommer till gäddfiske. Där är den ett måste i utrustningen! Men även andra fiskar som abborre, gös och öring lockas av den wobblande eller vickande gången som uppstår när draget vevas in. Den kan röra sig sidled och höjdled och ska efterlikna fisken i sin gång. Att fiska med wobbler är både kul och brukar ge bra resultat!

Det finns ledade wobblers som får en extra livlig gång och det finns wobblers med rasselkulor som skapar ljud som ska locka fisken. Kulorna kan även de ge en extra karaktär till gången. Oftast har wobblern en sked som sitter under hakan och som gör att det går att fiska på olika djup. Skeden drar ner draget i vattnet och vinkeln på skeden bestämmer hur djup det går.

Vi har wobblers i olika storlekar och modeller. Varje drag är som ett litet konstverk med läcker färgsättning och mönstring som retar fiskens aptit. Vi har samlat ett utbud som vi av erfarenhet vet fungerar. Många av dem är också populära beten som används av erfarna sportfiskare och sportfiskeguider. Wobblern Jesse finns till exempel i en stor mängd utförande och storlekar.

Wobbler

Fisketeknik med wobbler

Att dra in en wobbler kan göras på olika sätt och det kan vara bra att testa olika metoder för att lära känna de vatten du brukar fiska i. En wobbler rör sig redan mycket själv och i vissa lägen kan det räcka att dra in den i ett lugnt och jämt tempo. I andra lägen kan spinnstopp och ryck vara mer framgångsrikt. Att testa sig fram till ett lyckat resultat är en rolig del av sporten när man fiskar med wobbler.

Fråga gärna oss om du vill ha tips kring ditt fiske med wobbler och vilken annan utrustning som är lämplig att ha till. Vi har vana att fiska med alla wobblers som finns i butiken!